
در گزارش زیر طرز تهیه چرتمه پلو را به شما آموزش میدهیم.
چرتمه، یکی از خورشهای محلی استان سمنان است که با استفاده از اعضای درونی بدن گوسفند از جمله دنبه و جگر سیاه پخته میشود.
مواد لازم برای تهیه چرتمه پلو:
۵۰۰ گرم جگر سیاه گوسفندی ریز خردشده
۱۰۰ گرم دنبه ریز خردشده
۳۰۰ گرم ماست
۱ عدد پیاز پوستکنده و خلالی خردشده
۴ عدد فلفل کبابی ریز خردشده
۵ حبه سیر پوستکنده و ریز خردشده
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
۱ قاشق غذاخوری روغن سرخکردنی
برنج زعفرانی، سبزی خوردن و چند قاچ لیمو برای سرو طرز تهیه و دستور پخت چرتمه پلو: ۱. یک قاشق غذاخوری روغن سرخکردنی را داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن گرم شود. سپس پیازها را داخل آن بریزید و آنقدر تفت دهید تا نرم شوند. سپس زردچوبه را به آن بیفزایید. ۲. جگر و دنبههای ریز خردشده را داخل ماهیتابه بریزید و با پیاز هم بزنید و آنها را بهمدت ۵ دقیقه تفت دهید. سپس فلفلهای خردشده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. ۳. نمک و فلفل سیاه را طبق مزاج خود به غذا اضافه کنید تا مزهدار شود. مخلوط مواد را روی حرارت متوسط گاز بهمدت ۳ دقیقه دیگر هم بزنید و سپس از روی گاز بردارید. ۴. مواد داخل ماهیتابه را در یک ظرف مناسب بریزید و با گوشتکوب، آنها را له کنید. ۵. در همین حین، سیر و ماست را در یک کاسه کوچک با هم مخلوط کنید و سپس آنها را به جگر، دنبه و پیاز لهشده بیفزایید. ۶. ماست و سیر را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید.
۱۰۰ گرم دنبه ریز خردشده
۳۰۰ گرم ماست
۱ عدد پیاز پوستکنده و خلالی خردشده
۴ عدد فلفل کبابی ریز خردشده
۵ حبه سیر پوستکنده و ریز خردشده
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
۱ قاشق غذاخوری روغن سرخکردنی
برنج زعفرانی، سبزی خوردن و چند قاچ لیمو برای سرو طرز تهیه و دستور پخت چرتمه پلو: ۱. یک قاشق غذاخوری روغن سرخکردنی را داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا روغن گرم شود. سپس پیازها را داخل آن بریزید و آنقدر تفت دهید تا نرم شوند. سپس زردچوبه را به آن بیفزایید. ۲. جگر و دنبههای ریز خردشده را داخل ماهیتابه بریزید و با پیاز هم بزنید و آنها را بهمدت ۵ دقیقه تفت دهید. سپس فلفلهای خردشده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. ۳. نمک و فلفل سیاه را طبق مزاج خود به غذا اضافه کنید تا مزهدار شود. مخلوط مواد را روی حرارت متوسط گاز بهمدت ۳ دقیقه دیگر هم بزنید و سپس از روی گاز بردارید. ۴. مواد داخل ماهیتابه را در یک ظرف مناسب بریزید و با گوشتکوب، آنها را له کنید. ۵. در همین حین، سیر و ماست را در یک کاسه کوچک با هم مخلوط کنید و سپس آنها را به جگر، دنبه و پیاز لهشده بیفزایید. ۶. ماست و سیر را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید.
تاریخ ارسال : 1399/11/10 15:21:11
پست های مشابه










