شاید درباره بیشتر سبزی ها، خام گیاه خواری ارزش غذایی بیشتری داشته باشد، اما سبزی‌هایی هم وجود دارد که پختن آنها، باعث افزایش ارزش غذایی شان می‌شود.
 برای پخت اکثر سبزیجات، توصیه‌ها بر این است که آن‌ها را بخارپز یا با چربی‌هایی مانند روغن کتان، روغن زیتون و ... طبخ کنید. اضافه کردن چربی‌های سالم به این سبزیجات، جذب ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در آن‌ها را در بدن چند برابر می‌کند: مارچوبه: اگر می‌خواهید فیبر بیشتری از طریق مصرف این سبزی به بدن برسانید، آن را طبخ کنید. تقریبا مانند گوجه فرنگی، مارچوبه دارای دیواره‌های ضخیم سلولی است که باید به وسیله گرما تجزیه شود. در این صورت تمام مواد مغذی سالم آن جذب بدن می‌شوند. کدو حلوایی: جذب آنتی اکسیدان‌ها و بتاکاروتن موجود در کدو حلوایی با پخته شدن آن بیشتر می‌شود. بروکلی: بروکلی جزو خانواده کلم هاست و خواص آنتی اکسیدانی آن بسیار معروف است. همچنین بروکلی منبع غنی لوتئین و توکوفرول است. این ترکیبات شیمیایی، با کاهش التهاب در رگ‌های خونی بدن، خطر سرطان را کاهش می‌دهد. بهترین شیوه برای پخت کلم بروکلی، آب پز و بخارپز کردن آن است که با این شیوه خواص کاروتنوئید، لوتئین و فیتوئن‌های آن تقویت می‌شود.   سیب زمینی: اینطور ثابت شده که مصرف سیب زمینی پخته و یا آب پز شده قند خون را به طور موثری کنترل می‌کند. در حالی که مصرف سرخ کرده آن کاملا اثر معکوس روی قند خون داشته و به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. گوجه فرنگی: اگر می‌خواهید از خواص لیکوپن موجود در گوجه فرنگی که یک آنتی اکسیدان با خواص ضد التهابی است، بهره ببرید، آن را بپزید. شما در هنگام مصرف گوجه فرنگی به صورت خام فقط ۴ درصد از لیکوپن آن را به بدن می‌رسانید. لیکوپن موجود در گوجه فرنگی پخته به راحتی جذب بدن می‌شود. هویج: سطوح بتاکاروتن که نوعی آنتی اکسیدان بوده و در بدن تبدیل به ویتامین آ می‌شود، در هویج پخته شده چند برابر افزایش می‌یابد. اسفناج: حجم اسفناج با پخته شدن کاهش می‌یابد و شما می‌توانید مقدار بیشتری از آن را بخورید. اسفناج همچنین دارای اسید فولیک است که به تقویت سیستم عصبی کمک می‌کند. سطح اسید فولیک اسفناج با پختن این سبزی بیشتر حفظ می‌شود.
0 0
نویسنده :
تاریخ ارسال : 1399/11/22 23:06:15

پست های مشابه
نیرو‌های مسلح کشورمان در سال‌های اخیر دستاورد‌های مهمی در عرصه خودرو‌های تاکتیکی داشته‌اند. ادامه مطلب 15
بحث فاصله‌گذاری بین دریافت دوز‌های واکسن کرونا همچنان در محافل علمی داغ است و انگلیس از جمله کشورهایی ... ادامه مطلب 13
شب آخر ماه رمضان همواره شب بسیار مبارکى است و براى این شب چندین عمل وارد است. ادامه مطلب 14
حفظ کردن به جای یاد گرفتن و درس خواندن شب امتحانی از عادت‌های اشتباه دانش آموزان و دانشجویان ... ادامه مطلب 15
هنگامی که عاج دندان دچار منافذ میکروسکوپی شود و محافظت نشده باقی بماند، دندان‌ها حساس می‌شود و به ... ادامه مطلب 13
چین نیز مانند هند سرزمین شگفتی هاست، اما نه از نظر سنت و رسم و رسوم، بلکه از ... ادامه مطلب 18
امروزه رایج‌ترین سند تجاری در میان مردم چک است و یکی از مسائلی هم که ممکن است در ... ادامه مطلب 21
روز عید فطر روز بسیار مهمّى براى مسلمانان است؛ زیرا پس از یک ماه روزه و تهجّد و ... ادامه مطلب 22
“خوش بینی و مثبت اندیشی” از صفاتی است که زندگی را برای انسان‌ها راحت‌تر و شاد‌تر می‌کند پس ... ادامه مطلب 25
اوائل ماه مه امسال، میلیارد‌ها ″زنجره″ که از سال ۲۰۰۴ زیر زمین بودند سر از خاک بیرون آوردند ... ادامه مطلب 21
برنامه واکسیناسیون برای مقابله با کرونا در ایران وارد مرحله دوم شده است. ادامه مطلب 22
لوازم منزل را می‌توان بدون استفاده از مواد شیمیایی مضر هم تمیز کرد و روش‌های بسیار مناسبی برای ... ادامه مطلب 19