مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت: تاکنون شواهدی علمی دال بر مؤٌثر بودن مکمل‌های ویتامینی در پیشگیری و کنترل کرونا ویروس کووید ۱۹ وجود ندارد.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: در مورد بیماری ویروس کرونا کووید ۱۹ که در کشور‌های جهان و ایران شایع شده است، با توجه به ناشناخته بودن این ویروس، تاکنون مستندات و شواهدی علمی دال بر مؤٌثر بودن مکمل‌های ویتامینی در پیشگیری و کنترل کرونا ویروس کووید ۱۹ وجود ندارد. خانم دکتر زهرا عبدالهی، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: مکمل‌های ویتامینی، دسته‌ای از ترکیبات شیمیایی ویتامین‌ها و املاح معدنی مثل آهن، روی، کلسیم و منیزیوم و... هستند که بطور سنتیک تولید شده و در موارد خاصی در کنترل و درمان بیماری‌ها زیر نظر پزشک و متخصصین تغذیه ممکن است مؤثر واقع شود.
وی افزود: متأسفانه انتقال اطلاعات غیرعلمی و اثبات نشده در مورد مصرف مکمل‌های ویتامینی برای پیشگیری از این بیماری توسط افراد، گروه‌ها و انجمن‌های مختلف علاوه بر سردرگمی مردم عواقب جبران ناپذیری را بدنبال خواهد داشت. مصرف خودسرانه مکمل‌ها علاوه بر بروز مسمومیت ناشی از مصرف زیاد، موجب تضعیف سیستم دفاعی بدن می‌شود. زیرا سیستم ایمنی و دفاعی بدن در صورتی می‌تواند در مقابل بیماری از بدن دفاع کند که تمام ویتامین‌ها و املاح معدنی یعنی ریزمغذی‌ها در یک حالت تعادل و تناسب در بدن وجود داشته باشند. طبعا با زیادی مصرف یک نوع خاص از ویتامین‌ها مثل ویتامین ث، ویتامین د، ویتامین آ و یا مصرف یک نوع از املاح معدنی مثل کلسیم، روی و یا منیزیوم به تنهایی موجب برهم خوردن تعادل بین ریزمغذی‌ها در بدن شده و این خود موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود.
دکتر عبدالهی تأکید کرد: اکنون فقط مصرف مکمل‌هایی که در قالب برنامه‌های ملی نظام سلامت از طریق شبکه‌های بهداشتی درمانی کشور توسط کارکنان بهداشتی و کارشناسان تغذیه توصیه می‌شود باید مطابق با دستور العمل‌های وزارت بهداشت توسط گروه‌های آسیب پذیر تغذیه‌ای مصرف شوند و مردم فقط به توصیه‌های دفتر بهبود تغذیه جامعه در وزارت بهداشت عمل کنند و در دام عده‌ای سود جو که به توصیه و فروش مکمل‌های ویتامینی با قیمت‌های گزاف پرداخته اند نیفتند. هرگونه توصیه توسط متخصصان و کارشناسان خارج از بخش بهداشت هم فقط در صورت هماهنگی و تأیید این دفتر قابل استفاده است.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: اکنون تنها راه مؤثر پیشگیری از ابتلا به این بیماری رعایت کامل اصول بهداشت فردی به خصوص شستن مکرر دست‌ها با آب و صابون و یا استفاده از محلول‌های ضدعفونی، خودداری از حضور در معابر و اماکن عمومی و ماندن در منزل و رعایت یک برنامه غذایی متنوع و متعادل، خودداری از مصرف فست فود‌ها و غذا‌های خیابانی و پختن کامل مواد غذایی به خصوص گوشت‌ها و تخم مرغ است.
دفتر بهبود تغذیه جامعه با تدوین یک راهنمای غذایی ساده و کاربردی و ابلاغ آن توسط معاون بهداشت وزیر به کلیه معاونت‌های بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور از کلیه کارکنان بهداشتی و بویژه کارشناسان تغذیه شاغل در مراکز جامع خدمات سلامت خواسته است که آموزش‌های لازم را از طروق مناسب به مردم ارائه دهند.
0 0
نویسنده :
تاریخ ارسال : 1399/11/23 22:36:23

پست های مشابه
فوق تخصص ریه و متخصص داخلی: ویروس کرونا به منظور ماندگاری و بقا نیازمند یافتن میزبان جدید است، ... ادامه مطلب 24
دیابت بیماری است که در سرتاسر جهان و در کشور ما شیوع یافته است. این بیماری جزء موارد ... ادامه مطلب 16
اضطراب و نگرانی از چند راه بسیار واضح، آشکار می‌شود عرق کردن کف دست‌ها، لرزیدن پاها، تنگی نفس ... ادامه مطلب 16
چرا پس از آب خوردن، سریع عرق می‌کنیم؟ ادامه مطلب 12
مدیرعامل بیمارستان میلاد می‌گوید: هر کسی که احساس سرماخوردگی می‌کند یا بدن درد و تب دارد، این علائم ... ادامه مطلب 13
تحقیقات نشان می‌دهد قرارگیری در معرض دمای بالا می‌تواند ویروس را خنثی و از آلوده شدن انسانی دیگر ... ادامه مطلب 14
یک متخصص طب سنتی: شیرین‌بیان گیاهی است که از تمام قسمت‌های آن برای درمان بیماری‌های مختلف استفاده می‌شود. ادامه مطلب 15
۱۰ حقیقت عجیب دنیا را بدانید. ادامه مطلب 15
در میان همه اندام‌های بدن، ریه یکی از بحث برانگیزترین اندام هاست که معمولا بیشتر افراد آن را ... ادامه مطلب 14
خطبه ۱۲۱ از کتاب ارزشمند نهج البلاغه را در این مطلب وب گردی دنبال کنید. ادامه مطلب 16
عادت هایی که آن ها را بد می دانند، مثل ناخن جویدن، زیاد اما مؤدبانه شکایت کردن و ... ادامه مطلب 55
آلمان کشوری پر فراز و نشیب، اما همچنان پر اقتدار! ادامه مطلب 75